НОВИНИ

Жълт код за обилни валежи в празничния 24 май

Жълт код е обявен за интензивни валежи с гръмотевици в 16 области на 24 май. Предупреждението е в сила за Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.

жълт код обилни валежи празничния
bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 24.05.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки.

По-голяма вероятност за значителни валежи има в източната половина на страната, в следобедните часове. Вятърът от запад -северозапад ще се усили, по-чувствително в западната половина на Дунавската равнина и там ще е почти без валежи.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад.

Над Европа облачността ще е значителна и след обяд на много места ще има валежи и гръмотевици. Интензивни ще са явленията в източните райони на континента. Предимно слънчево и почти без валежи ще е на Британските острови, в Португалия, по-голямата част от Испания, Чехия и Австрия. След обяд над Балканите ще има интензивни валежи, има условия и за градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпечатък от пръста на Да Винчи ще бъде показан в Бъкингамския дворец
Отпечатък от пръста на Да Винчи ще бъде показан в Бъкингамския дворец
Повдигнаха още 17 обвинения на Джулиан Асандж
Повдигнаха още 17 обвинения на Джулиан Асандж