НОВИНИ

Жълт код за опасно ниски температури в цялата страна

Постепенно се нормализира обстановката в цялата страна, но продължава да е в сила жълт код за опасно ниски температури. Най-студено е днес в Стара Загора, Кнежа и София. Заради ниските температури 1219 училища в страната останаха затворени. Десетки пътници на БДЖ бедстваха 7 часа. Ето още от зимната обстановка.

Александър Марков
от Александър Марков кореспонденти
18:18, 01.03.2018
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Рекордно ниски температури бяха отчетени в Стара Загора, Кнежа, Кюстендил, Казанлък, Чирпан, София и Драгоман. До -22 градуса.

;

Заради студа два влака по линията Сoфия-Бургас и София-Варна аварираха. Композицията за Бургас престоя около 5 часа тази сутрин в района на Айтос. Пътниците останали на тъмно и студено.

;
Александър, машинист - Минус 13 градуса, замръзнал съединител, горе всичко е във лед.
;
Александър Балан - Казаха че две машини дошли и се счупили и два часа и половина стояхме на минус 10 градуса температура.
;

Всички пътници бяха изнервени от липсата на информация за аварията и колко ще стоят сред преспите.

;
Свободан Миланов - Беше супер студено, бяхме пове на минус 15, три часа чакахме и едвам се прибрахме, което е доста комично.
;
Нямам думи, аз пътувам от чужбина. За един час и 30 мин. съм пристигнала от чужбина, а пътувам от София до тука за 12 часа.


;

От БДЖ ще обезщетят пътниците с безплатни билети. Повечето пътища в Добричка, Варненска и Бургаска област са отворени за движение. Отпадат всички ограничения по пътя Търговище-Разград.

;

Автомагистрала "Тракия" в участъка Карнобат-Бургас също е отворена за движение. Има ограничение на скоростта от 90 км/час. Отворен е и пътят Слънчев бряг-Обзор и Каблешково-Бургас.

;
Диян, шофьор на такси - В 2 часа бях на пътя-просто имаше 2-3 камиона снегопочистващи. Засега добре е вече.
;

Обстановката в Добричко постепенно се нормализира. Всички първокласни и второкласни пътища са проходими.

;

А в Русенско затворен остава само пътят Русе-Ветово. В Тетово хората сами почистиха с наличната селскостопанска техника.

;
Дона Димитрова - Два дена ние нямаме тука жив път. Ако беше някой да се наложи да дойде линейка, абсурд. Всеки се мъчи както може.
;

Отворен е и граничният пункт при Дунав мост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден протест в Пловдив срещу застрояването на Пирин
Пореден протест в Пловдив срещу застрояването на Пирин
Община Пловдив призовава гражданите да подават сигнали за опасни ледени висулки
Община Пловдив призовава гражданите да подават сигнали за опасни ледени висулки