НОВИНИ

Жълт код за опасно време в 19 области на страната

Синоптиците предупреждават за очаквани валежи до 35 литра на квадратен метър в Западна и Централна България, както и за възможни гръмотевични бури и градушки.

bnt avatar logo
от БНТ
06:11, 24.06.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На места в Западна и Централна България явленията ще са интензивни. Ще има и градушки. В Източна България ще духа до умерен североизточен вятър. Температурите временно ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 26°-31°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. На места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29°-32°. Температурата на морската вода е 25-27°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екрем Имамоглу печели изборите за кмет на Истанбул
Екрем Имамоглу печели изборите за кмет на Истанбул
Новият кмет на Истанбул е Екрем Имамоглу
Новият кмет на Истанбул е Екрем Имамоглу