НОВИНИ

Жълт код за снеговалежи в 6 области на Северна България

Жълт код за снеговалежи е в сила днес за 6 области в Северна България. Специален щаб в МВР работи заради по-сложната зимна обстановка, която вече се нормализира. Утре код за опасни валежи е обявен за 9 области - Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, както и Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
10:54, 17.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Над 600 машини са работили през изминалата нощ. Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия.

;
МОНТАНА

Блокада на околовръстния път на Монтана в посока Враца.Колона от тежкотоварни камиони се образува там от вчера. Камионите над 12 тона бяха спирани първо заради снегопочистване, по-късно и заради катастрофи в района на Ботевград. Поетапното пропускане на ТИР-овете започна рано тази сутрин, но част от водачите преминаха в другото платно и така блокираха движението и на леки автомобили. След почти едночасова тапа, ситуацията постепенно бе нормализирана.

ПЛЕВЕН

През изминалото денонощие 64 машини са почиствали и обработвали пътищата в област Ловеч. В планинските райони пътната настилка също е обработена и проходима при зимни условия. Проходът Троян-Кърнаре е забранен за движение на автомобили над 12 тона. Движението по пътя Плевен - Троян в участъка на обходния път за Ловеч е затворено за всички превозни средства поради ремонтни работи в тунел „Ловеч". В Плевенска област няма затворени заради снега пътища. Няма и откъснати села.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Предпразнична седмица
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Предпразнична седмица
​Тереза Мей: Втори вот за Брекзит би нарушил доверието на избирателите
​Тереза Мей: Втори вот за Брекзит би нарушил доверието на избирателите