НОВИНИ

"Жълтите жилетки" са недоволни от обещанията на Макрон, продължават протестите

Протестите на така наречените "жълти жилетки "срещу политиката на френския президент Макрон продължават. Демонстрантите са недоволни от обещанията на държавния глава, които бяха дадени в четвъртък. Протестите са главно в Париж и Страсбург.

bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 27.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

"Ние сме тук", скандираха демонстранти в Париж, два дни след като президентът Макрон отказа да премахне ДДС върху стоките от първа необходимост, както те искаха, но обеща други облекчения.

Жан-Пиер Брюлан, демонстрант в Париж: Изявленията на Макрон бяха празни обещания.Нищо не е основано на цифри.И ще видите какво ще стане след европейските избори. Затова съм гневен.
Юбер Шарлие, демонстрант в Париж: Той каза, че разбира френския народ не знам как ни е разбрал. От пет месеца сме на улицата, от пет месеца искаме разни неща и той ни подминава.

В Страсбург имаше сблъсъци със силите на реда. Демонстрантите избраха града за своя столица на днешните протести и отправиха призив на различни езици. Инициаторите се надяват да привлекат белгийски и германски протестиращи. Полицията забрани демонстрации в периметъра на европейските институции, за да се избегнат безредици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънските сенатори гласуваха закон за връщане на златните резерви в страната
Румънските сенатори гласуваха закон за връщане на златните резерви в страната
Испания се готви за предсрочни избори утре
Испания се готви за предсрочни избори утре