COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Журналист на БНТ беше удостоен с награда на „БАИТ“

Награда за БНТ: репортерът на „По света и у нас“ Петър Георгиев е носител на отличието за журналистически принос в областта на информационните технологии на БАИТ за 2017-та година. Конкурсът е под патронажа на президента Румен Радев и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
21:12, 27.02.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Аналитичност при представяне на темите за криптовалутите, фалшивите новини, езика на омразата в социалните мрежи, вирусите в интернет. Репортажите на Петър Георгиев впечатляват журито именно с това.

Петър Георгиев - журналист: Много се радвам да получа това признание, не само аз, но и целият екип, с който работих през 2017-а година.

11 награди бяха раздадени на личности, институции и компании, които с професионализъм, иновативност и гражданска позиция са дали своя принос за развитието на технологиите. Четвъртокласничката от Добрич Соня Генова получи поощрителна награда за приложение, което сама е разработила.

Соня Генова: В музиката и в програмирането има математика. Добрата програма е като едно добро произведение на изкуството.
;

Наградите се връчват за седма година под патронажа на президента.

Румен Радев, президент на Р България: Не можем да говорим за модернизиране на България без този сектор. Без информационни технологии и комуникации няма бъдеще.

Наградата за специален принос получи Светлин Наков за работата си като преподавател и за дейността си в полза на образованието на млади компютърни специалисти.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
39 шофьорски книжки са отнети от събота до днес
39 шофьорски книжки са отнети от събота до днес
Кои са най-купуваните мартеници в Благоевград?
Кои са най-купуваните мартеници в Благоевград?