НОВИНИ

Журналисти от БНТ с награда "Достойните българи"

За 15-и път вестник "24 часа" раздава наградите "Достойните българи".

bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 06.03.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

БНТ също има повод за гордост. Сред отличените в кампанията "Достойните българи" са Надя Обретенова и Благой Цицелков, които заедно с Министерството на образованието върнаха в учебниците по история един забравен урок. Това е историята на Стилияна Параскевова, която създава първообраза на българското знаме.

Благодарение на това, че те върнаха тази история точно на 3 март Военно историческия музей за първи път извади на показ първообраза на знамето. В рамките на 8 часа над 20 хиляди българи го видяха.

Първите наградени на церемонията "Достойните българи" бяха всички, които помогнаха на пострадалите в Хитрино. След самата трагедия всички българи показаха своята подкрепа в спасителите акции и в цялата кампания, която се организира. Сред наградените са кметът на селото, шефът на пожарната главен комисар Николай Николов и много други.

Сред днешните наградени са също и златните момичето, които извоюваха бронзов медал на Олимпиадата в Рио.

Награда получи и актьорът от Народния театър Дарин Ангелов, който по време на спектакъла слезе от сцената, за да помогне на човек, който си е глътнал езика.

Сред наградените има и хора като лекаря Янаки Янакиев, който помага на своите пациенти да ходят на лечение, като покрива техните разходи и ги кара да подписват декларации, с които казват, че те няма да му връщат след това парите.

Кампанията "Достойните българи" продължава. Предстои да разберем кой ще вземе голямата награда

През годините са наградени 531 българи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 20 професионални гиманзии има дуално обучение в България
В 20 професионални гиманзии има дуално обучение в България
Незаконният улов на бели миди в Черно море продължава (СНИМКИ)
Незаконният улов на бели миди в Черно море продължава (СНИМКИ)