НОВИНИ

Зимата се завърна: Сняг, вятър и минусови температури в цялата страна

Зимата се завърна с пълна сила. Сняг, вятър и минусови температури в цялата страна. В София приоритетно се чистят улици и булеварди, по които се движи градският транспорт и основни улици в кварталите. Основните пътища в страната са проходими, но карайте внимателно - възможни за навявания.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска Екип на "По света и у нас"
12:05, 22.03.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Усложнена остава обстановката в Западна България и в София. Въпреки, че има около 135 машини на терен, все още е трудно придвижването по основни ключови кръстовища в столицата. Близо 20 минути отнема преминаването през Орлов мост и Руски паметник. От Столична община призовават хората, ако нямат спешна работа, да не използват автомобилите си, да се придвижват с градския транспорт и метрото.

По-рано през деня имаше затруднения в движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин". Към момента обаче трафикът е нормален, съобщиха от АПИ. Сняг вали и в цялата Старозагорска област. Проходът Шипка и Прохода на Републиката са почистени и опесъчени. Там са осигурени дежурни екипи и машини, които ще почистват пътното платно. Заради заледени пътни участъци станаха няколко инцидента.

Един от тях е край казанлъшкото село Копринка. Водачът е изгубил контрол над автомобила, заради заледен път и е напуснал пътното платно. Няма пострадали. От Пътна полиция призовават шофьорите да карат внимателно и да съобразят скоростта с метеорологичните условия.

Вижте повече във видеото:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20-годишно момиче е нападното от двама мъже в Студентски град
20-годишно момиче е нападното от двама мъже в Студентски град
Парламентарна комисия разглежда измененията в Закона за горивата
Парламентарна комисия разглежда измененията в Закона за горивата