НОВИНИ

Зимата се завърна: Жълт код за сняг и силен вятър в цялата страна

Снегопочистване и снегонавявания затвориха поетапно пътища в страната тази нощ, съобщават от Пътната агенция. Ограничено е движението на камиони над 12 тона в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София и Ловеч. В София 188 стегопочистващи машини са обработили пътните настилки срещу заледяване. Следобед валежите от сняг ще спират.

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 23.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Заради силен вятър и снеговалеж е затруднено движението на прохода Шипка. Поривите на вятъра достигат до около 100 километра в час, което пречи на придвижването на леки автомобили. На определени участъци от прохода на моменти заради снега видимостта е нулева. Пътното платно е заснежено, опесъчено и проходимо при зимни условия. Машините на пътноподдържащата фирма са в непрекъснато действие и в 24-часова готовност. Според метеорологичните прогнози се очаква снеговалежа да спре днес следобед, а вятъра да утихне до утре.


Жълт код за валежи от сняг и вятър е в сила за цялата страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). До обяд ще има валежи от сняг в комбинация със силния североизточен вятър със скорост 14-19 м/сек и пориви около 24 м/сек.

В планинските райони ще има условия за виелици и навявания. Очаква се образуване на неравномерна снежна покривка, която ще бъде около 5 – 10 сантиметра, а по планинските проходи и повече.

В Бургаска област има оранжев код за силен вятър над морето. Там ще духа силен северен вятър със скорост 15 – 20 м/сек (7 – 8 бала по Босфор), пориви 20-24 м/сек (9 бала по Босфор), а увеличението на вълнението ще бъде до 4 – 5 бала.

По останалото Черноморие ще духа силен северен вятър със скорост от 15-20 м/сек. (7-8 бала по Босфор), пориви 20-24 м/ сек (9 бала по Босфор), а увеличението на вълнението ще бъде до 3-4 бала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готови ли са българските фирми за Брекзит?
Готови ли са българските фирми за Брекзит?
Български ученици се състезаваха по правопис на английски език
Български ученици се състезаваха по правопис на английски език