НОВИНИ

Зоран Заев: Сега е най-добрият момент да се намери решение за името на Македония

Сега е най-добрият и неповторим момент да се намери решение на дългогодишния проблем с името, заяви македонският премиер Зоран Заев, отговаряйки на журналистически въпрос след завършването вчерашното заседание по делото "Подкуп", съобщава вестник "Нова Македония". Очаквам най-малкото в кулоарите на срещата за Западните Балкани в София да се видя с гръцкия премиер Ципрас и да коментираме досегашните постижения между двамата министри, а може би да бъдем и по-смели в нашите действия, заявил Заев.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:20, 10.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
зоран заев добрият момент намери решение името македония

Македонският външен министър Никола Димитров ще се срещне утре в гръцкия град Сунио с бившия гръцки премиер и лидер на Социалистическия интернационал Георгиос Папандреу, пише в. "Нова Македония". Информацията бе потвърдена от Папандреу след среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас, пише изданието. За да върви напред страната, е необходим национален консенсус и компромис. И всички сме длъжни да служим на това, заявил Папандреу след среща с Ципрас и добавил, че външната политика, особено в критични моменти за Гърция, изисква отговорност.

Скопските вестници съобщават, че прокурорите от специалната прокуратура на заседание по делото "Титаник" са поискали съдът да конфискува имоти на обвинените Никола Груевски и Мартин Протугер на стойност около 35 милиона денара. В делото "Титаник" е обвинен бившият македонски премиер Никола Груевски и други държавни служители. Те са обвинени в престъпно сдружаване, нарушаване на избирателното право, подкуп при избори и гласуване, унищожаване на изборен материал и злоупотреба със средства за финансиране на изборната кампания през 2012 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агроном от село Екзарх Йосиф поправя разрушени стари каменни чешми
Агроном от село Екзарх Йосиф поправя разрушени стари каменни чешми
Учебен център за диагностика на електрически автомобили отваря врати
Учебен център за диагностика на електрически автомобили отваря врати