НОВИНИ

Да помогнем на Анелия Георгиева, която се бори с коварно заболяване

Повече от три години Анелия Георгиева се бори с коварно заболяване на тазобедрените стави. Всъщност става дума за липсата на стави и болезнени операции в хода на лечението. Засега то струва на младата жена 12 000 лева, но са необходими поне още 3 000 за следващата операция през септември. Жената взима инвалидна пенсия от 160 лева, а мъжът ѝ е диабетик със 130 лева.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:27, 18.08.2016
5995
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Не липсата на пари обаче е истинската болка на Анелия. Много повече тя страда за двете си деца и положението, в което те са поставени заради нейната болест.

Анелия Георгиева: Аз не мога да съм до тях, всяка майка ходи да си облича децата, да ги изпрати на 15 септември, аз нямам тази възможност, дори голямата ми дъщеря каза, мамо, аз не искам да ходя на училище, след като няма как, трябва да те гледаме, тати гледа баба, аз ще те гледам. Помагаме си взаимно просто.

Анелия гледа как голямото й дете страда, но нищо не може да направи.

- Трудно е, много пъти аз я успокоявах, но излезе нанякъде, върне се, зачервени ѝ очите, тя е плакала.

Повечето от доходите на семейството отиват за лечение на Анелия. Наложило се е дори да продадат коня и каручката си. Тя уверява, че ако се намерят още добри хора да ѝ помогнат, ще може да им отчете всеки изхарчен лев.

И пак разговорът се връща на семейството, на единствената ѝ мечта, отново да бъде пълноценна майка на децата си.

- Искам да ги освободя, искам те да си учат, да играят, искам да следват това, което е детското, мечти... Това, което се случва в момента не влияе само на мен, влияе на цялото ми семейство и с всеки изминал ден аз губя надежда, че ще се оправя.


Банкова сметка
Анелия Бориславова Георгиева
BPBIBGSF
BG07 BPBI 7928 1098 3428 01
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС иска незабавно спиране на боевете в Алепо
ЕС иска незабавно спиране на боевете в Алепо
„Линия и цвят“ в Галерия 8
„Линия и цвят“ в Галерия 8