НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: 90-годишна японка е най-възрастният геймър в света

секунди без covid годишна японка възрастният геймър света
bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 17.05.2020
Чете се за: 01:20 мин.
Още

Експертите от Книгата на рекордите на Гинес официално признаха 90-годишната японка Хамако Мори за най-възрастния геймър в света, съобщи уебсайтът на изданието.

Рекордьорката започва да играе преди 39 години, около 1981 година. В началото Хамако Мори често губела и й отнело време, за да стане опитен геймър.

Сега споделя как да се изпълняват мисии и да се унищожават врагове на своя канал в YouTube "Gamer grandma“. За него са абонирани 187 хиляди потребители.

Въпреки напредналата си възраст Хамако Мори предпочита да играе трудни игри като "Call of duty: Modern warfare” или състезания за оцеляване като "GTA 5". Японката заяви, че играе седем до осем часа на ден, но не смята подобно занимание за загуба на време.

*****

Емблематична китара на Кърт Кобейн се продава на търг за над един милион долара

Китарата Martin D-18E на починалия вокалист на "Нирвана“ Кърт Кобейн се продава на търг за начална цена от 1 милион долара.

Акустичната китара, с която пънк рокерът свири на MTV Unplugged, само пет месеца преди смъртта си, се очаква да донесе над 1 милион долара на търг през юни, съобщи "Сабах“.

Други артикули на Кобейн на аукциона от 19 до 20 юни в Бевърли Хилс ще включват китара Fender Stratocaster, която той използва в турнето "In Utero" през 1994 г. (изчислена за $60 000 - $80 000), риза от сребърно ламе, носена за музикалното видео от 1993 г. "Heart-shaped Box" ($10 000 - $20 000) и печатен списък с парчетата за MTV шоуто ($4 000 - $6 000).

*****

Зрителите научиха на колко години е Хоумър Симпсън

Внимателните зрители, които са фенове на сериала "Семейство Симпсън“, разбраха истинската възраст на главния герой Хоумър 30 години след премиерата на поредицата. В 16-ата серия на четвъртия сезон някои зрители забелязаха точната дата на раждането му върху изображението на шофьорската му книжка, съобщи в. "Дейли Мейл”.

Оказа се, че главата на популярното семейство е навършил 64 години преди няколко дни (в сертификата се вижда датата 12 май 1956 г.), заради което стотици фенове го поздравиха в Интернет.

"Днес е рожденият ден на Хоумър. Моля, изпратете му колкото се може повече хамбургери", това гласи съобщение на официалната страница на поредицата в Tуитър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ
Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ
По-топло от обичайното и днес
По-топло от обичайното и днес