НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: Кучетата също влизат в пубертет

секунди без covid кучетата също влизат пубертет
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
07:10, 18.05.2020
Чете се за: 01:24 мин.
Любопитно

Учени: Кучетата също влизат в пубертет и стават особняци

Кучето ви е на седем или осем месеца и изведнъж вече не ви слуша, освен това, когато го повикате, то ви гледа предизвикателно и тича в обратна посока? Рядко има собственици, които не са преживели това и учените съветват да не се притеснявате - кучето е в пубертет! Да, правилно прочетохте – ново проучване установява, че те също преминават през този толкова критичен за юношите период.

То подкрепя експертните препоръки да се изчака този период да изтече. Според учените кучетата преминават през много чувствителен период в началото на пубертета, който ги кара да се държат точно като хората.

„Собствениците на кучета знаят от опит, че поведението им в юношеска възраст е различно от поведението на малки и възрастни кучета“, казва Барбара Смутс от университета в Мичиган.

Откриха смятана за изчезнала рядка синя пчела

Изключително рядка синя пчела, която за последно е видяна преди четири години, е открита от изследовател на Природонаучния музей във Флорида, съобщава Си Ен Ен.

Металическото насекомо синя каламинта е било открито само в четири области, „общо 16 квадратни мили от борови шубраци до езеро Уейлс Ридж във Флорида“, казва музеят в съобщение.

Откритието бележи невероятен пробив, докато учените се надпреварват да научат повече за синята пчела, която в момента е включена в Държавния план за действие за дивата природа на Флорида като вид с най-голяма нужда от опазване.

Дейзи Ридли от „Междузвездни войни“ е сред най-богатите млади звезди

Родената в Лондон актриса Дейзи Ридли си проби път в топ 50 на класацията на „Съндей Таймс“ за най-богати млади звезди.

СНИМКА: БГНЕС

28-годишната актриса - изиграла Рей в трилогията от продължението на "Междузвездни войни" - влезе в топ пет на най-богатите актьори на възраст под 30 години, заедно с колегата си от сагата Джон Бойега, който играе Фин.

И двамата притежават по 17 милиона британски лири, което ги превръща в петите най-богатите актьори във Великобритания за хора на възраст под 30 години.

Звездата от „Хари Потър“ Даниел Радклиф оглавява класацията с богати актьори, като личното му състояние се оценява на стойност 94 милиона паунда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Овощар от Русенско не вика неволята, купи си оръдие, за да бори градушките
Овощар от Русенско не вика неволята, купи си оръдие, за да бори градушките
След дългата изолация – американците превзеха плажовете. Оправдан ли е рискът?
След дългата изолация – американците превзеха плажовете. Оправдан ли е рискът?