НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: Уди Алън - аутсайдерът на Холивуд

секунди без covid пенелопе крус чувства неудобно наричат красива
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
07:22, 26.05.2020
Чете се за: 01:23 мин.
Още

Уди Алън твърди, че е аутсайдер в Холивуд, въпреки че е носител на редица награди "Оскар“ и казва, че цифрите от боксофиса имат "много малко значение" за него.

Пред "Дейли Мейл“ 84-годишният кинорежисьор сподели: "Никога не съм бил част от Холивуд клуба. Не ходя по партита. Не ме интересуват боксофиса или наградите. Спечелването на "Оскар" за мен има много малко значение от практическа гледна точка“.

Той допълва още: "Все още нямам усещането, че съм направил страхотен филм като тези на Федерико Фелини или Ингмар Бергман "Седмият печат“ и "Крадецът на велосипеди“. Няма да спра да се опитвам, защото макар да съм доста успешен, никога не съм бил задоволен като артист".

*****

Продадоха на търг за 14 500 евро салфетка на Мария Антоанета

Пътен съндък и салфетка за обяд, принадлежали някога на френската кралица Мария Антоанета (1755-1793), бяха продадени на търг във Франция за почти €60 000.

Общо 180 предмета бяха представени на търга, организиран от аукционната къща Osenat. Сред тях имаше портрети, скулптури, книги, документи, лични вещи и украшения от представители на династията на Бурбоните и Орлеанския дом.

Но най-голяма ценност, според водещите търга, представлява бялата дамска салфетка, украсена с орнаменти от лилии и рози. Именно нея използвала Мария Антоанета по време на тържествения обяд по случай коронацията на съпруга й Луи XVI през юни 1775 година.

Салфетката бе продадена за €14 500, като първоначалната й цена била €2000-3000.

*****

Жаба срещу леопард

Сутринта на 21 май служителят от индийската Службата за горите Сусанта Нанда публикува в Туитър видео, на което се вижда как жаба побеждава леопард. Той се опитва да я докосне и удари с лапата си, но след всеки негов опит жабата скача срещу лицето му. Накрая смутеният хищник се отдръпва.

Видеото веднага привлече учудени потребители. Те се опитваха да разберат защо хищникът е оставил жабата на мира. Някои предположиха, че той просто си играе с плячката и бързо губи интерес към нея.

Други допуснаха, че жабата може да е била отровна. А трети приеха видеото като доказателство за твърдението, че размерът не е главното, щом става дума за борба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черна гора спечели битката с COVID-19
Черна гора спечели битката с COVID-19
Превишена скорост от 142 км/ч по булевардите в Пловдив
Превишена скорост от 142 км/ч по булевардите в Пловдив