НОВИНИ

„Форбс“: Хакери са откраднали информация срещу Доналд Тръмп

bdquoфорбсldquo хакери откраднали информация доналд тръмп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:50, 17.05.2020
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Хакери разкриха част от информация, която според тях може да попречи на президента на САЩ Доналд Тръмп да бъде преизбран за втори мандат, съобщи „Форбс“.

Онлайн измамници, наричащи себе си REvil, са източили поверителна информация, след като влезли в база данни на адвокатска кантора в Ню Йорк, ръководена от адвокат Алън Грабмън. Компаниятаи Грабман обаче не са свързани с американския лидер и не са имали бизнес с него.

Миналата седмица хакерите поискаха 21 милиона долара за документи, компрометиращи изпълнители като Лейди Гага, Мадона, Марая Кери, U2 и други, които са клиенти на адвокатската кантора. След това киберпрестъпниците поискаха 42 милиона долара, заплашвайки да публикуват уличаващи доказателства за Тръмп.

Кантората е отказала да започне преговори за откупа, водена от факта, че ФБР класифицира действията им като акт на международен тероризъм.

Грабман информира „Форбс“, че му е предоставен линк към криптирани файлове, в които хакерите са поместили част от компрометиращите данни и пароли за достъп. Става дума за 169 съобщения, изпратени по електронна поща. Във всички тези съобщения Тръмп се споменава по един или друг начин, но не съдържат нищо компрометиращо, пише списанието.

Тръмп вече получи достатъчен брой гласове от делегатите на конгреса на партията за придвижването на кандидатурата си като представител на републиканците на президентските избори. Конгресът ще се проведе на 24-27 август в град Шарлот (Северна Каролина).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автoшecтвиe пoд нaдcлoв "Търпeниeтo cвърши!" ce прoвeде в Благоевград
Автoшecтвиe пoд нaдcлoв "Търпeниeтo cвърши!" ce прoвeде в Благоевград
Задържаха шофьор с 3.22 промила алкохол в Пловдив
Задържаха шофьор с 3.22 промила алкохол в Пловдив