НОВИНИ

Мерки срещу коронавируса и в парламента

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:30, 11.03.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Мерките срещу разпространението на коронавируса ограничиха движението на медиите в кулоарите на парламента. От ляво атакуваха управляващите, че са закъснели с осигуряването на маски и защитни облекла. От ГЕРБ призоваха темата да не се политизира.

Дезинфектанти пред пленарната зала и ограничения за журналистите в кулоарите. Това бяха част от парламентарните мерки срещу коронавируса. Медиите можеха да следят заседанието от зала Запад на втория етаж.

Александър Симов - БСП: Парламентът работи, не е спрял своята работа, тогава защо по дяловите пречим на журналистите да свършат нормално своята.

Даниела Дариткова - ГЕРБ: Усещам леко напрежение сред вас затова, че ситуацията е нова, но се надявам да намерим оптималния вариант вие да вършите своята работа и в същото време да има гаранция за предпазване.

Тези мерки не са за защита на народните представители, а са и за ваша сигурност.

Нигяр Джафер - ДПС: Мерките, които предприема ръководството на НС са напълно адекватни в синхрон с указанията на Националния щаб. По-същественият проблем в момента е за други рискови групи, народните представители не са сред тях, става въпрос за медицинските специалисти.

БСП поискаха анализ от работодателите за икономическите последици от коронавируса и отправиха критики към управляващите.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Може би е добре премиерът Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличава паниката в страната. Правителството на Борисов закъсня с реакцията и подготовката за реакция на кризата. Тепърва се внасят и ще се произвеждат защитни облекла, маски.

Даниела Дариткова, ГЕРБ: Това, което препоръчвам, апелирам и моля е наистина да не се политизира настоящата ситуация.

Към момента не се предвижда депутатите да спират работа заради коронавируса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евроинституциите ограничават и отменят събития заради коронавируса
Евроинституциите ограничават и отменят събития заради коронавируса
Габровският бизнес под карантина заради коронавируса
Габровският бизнес под карантина заради коронавируса