НОВИНИ

10 медицински сестри от детските градини и ясли в Добрич оказват помощ на болницата

медицински сестри детските градини ясли добрич оказват помощ болницата
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 01.12.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Регионални

Седем медицински сестри от детските заведения в Добрич от днес са командировани в помощ на колегите си от Многопрофилната болница за активно лечение. Здравното заведение изпитва остър недостиг на среден медицински персонал, затова до края на годината там ще работят общинските служители от детското здравеопазване. На призивите за помощ на МБАЛ-Добрич преди седмици се отзоваха други три сестри от яслите в града. Всички те ще работят във вътрешните отделения и в кардиологията, за да може медицинските сестри от тези болнични звена да се включат в работата на COVID сектора.

Един специалист е насочен към Регионалната здравна инспекция, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности на община град Добрич д-р Емилия Баева. Други седем са пренасочени към центровете за настаняване от семеен тип, за да подпомагат настанените там деца при обучението им в онлайн среда.

Община Добрич не подписа рамковото споразумение със синдикатите по време на принудителен престой, здравните работници да са в служебен отпуск.

"Считаме за неетично болничната система да изнемогва, а квалифицирани медицински кадри да си стоят у дома – всеки трябва да даде нещо от себе си", коментира д-р Баева.

Автор: Надежда Карапанчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детска градина "Слънчице” осигурява грижи за децата на добричките медици
Детска градина "Слънчице” осигурява грижи за децата на добричките медици
35 деца от санданско село нямат компютри и не могат да учат онлайн
35 деца от санданско село нямат компютри и не могат да учат онлайн