НОВИНИ

100 нарушения на противоепидемичните мерки в Русе за седмица

bnt avatar logo
от БНТ
21:48, 23.11.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
акта неносене маски закрито неспазване дистанция благоевград
Снимка: БГНЕС

Продължават проверките за спазване на всички противоепидемични мерки в Русе и региона. Само за изминалата седмица служители полицията, Агенцията по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция са извършили 986 проверки, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Не са установени нарушения при проверените 859 души за спазване на наложената им домашна карантина. Само за период от седем дни обаче са съставени 100 предупредителни протокола за неспазване на противоепидемичните мерки.

Сред най-често срещаните нарушения са неносене на маски, както и струпване на повече хора от позволеното на едно място, без да се спазва необходимата дистанция от минимум 1,5 м между всеки. Служителите на реда отбелязаха, че нарушителите ще бъдат санкционирани при констатиране на повторно провинение.

Проверявани са и близо 100 обекта, сред които магазини за хранителни стоки, места за продажба на бързи закуски, кафе-барове и ресторанти. От Областната дирекция по безопасност на храните са издали и 10 предписания на супермаркети и хипермаркети за спазване на противоепидемичните мерки. Инспекторите посочват, че най-важно да се създаде организация за контрол на входа на обекта, така че да се избягва струпване, да има дистанция от минимум 1,5 метра между хората в магазините, както и всички да използват лични предпазни средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Джонсън обяви по-строги мерки в Англия след 2 декември
Борис Джонсън обяви по-строги мерки в Англия след 2 декември
Максималните температури ще са между 7° и 12°
Максималните температури ще са между 7° и 12°