НОВИНИ

100 протокола и два акта за неспазване на ограничителните мерки в Русе за ден

100 протокола два акта неспазване ограничителните мерки русе ден
bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 30.03.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Регионални

100 предупредителни протокола и два акта за неспазване на заповедта на Министъра на здравеопазването са съставени само за ден от екипите на полицията и специализираното звено за контрол и охрана на обществения ред, съобщи кметът на Община Русе Пенчо Милков.

В събота и неделя са установени множество нарушения, но патрулите само са предупреждавали русенци да се прибират по домовете си без да им налагат санкции. Най-много граждани, излезли на разходка в хубавото време, въпреки забраните, е имало в централната градска част, Парка на младежта и по кея.

„Апелирам още веднъж да проявим самосъзнание“, заяви кметът и припомни, че санкцията за неспазване на противоепидемичните мерки е 5000 лв.

От днес контролът по спазването на ограниченията за движение става още по-сериозен. Общо 12 служители на КООРС работят на терен. Те дават и дежурства на входно-изходните пунктове на града, които вече са 6:

На пътя за София – преди караулката; на пътя за Варна – след паметника на Русофилите; на пътя за Басарбово – при моста в местността „Моргуля“; в Николово – край моста за село Червена вода; на пътя за Силистра – след отклонението за село Николово и новият – в посока с. Басарбово след гробищния парк.

Полицията конвоира колоните от тежкотоварни автомобили и те не спират в града. Целта е да се ограничи разпространението на заразата.

В момента два екипа от представители на община Русе и полицията следят дали хората поставени под карантина, спазват ограниченията, като Пенчо Милков увери, че има готовност за пускане на още два екипа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Вълчев: Дните в електронна среда ще се приравнят на редовното обучение
Министър Вълчев: Дните в електронна среда ще се приравнят на редовното обучение
Издигнаха знамето на Северна Македония пред централата на НАТО
Издигнаха знамето на Северна Македония пред централата на НАТО