НОВИНИ

1200 нарушители на пътя за седмица в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 20.05.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Криминално

Осем шофьорски книжки ще бъдат отнети в Бургас след акция "Скорост". Само за седмица полицията в морския град е установила над 1200 нарушители по пътищата. Следи се и за пияни шофьори, седнали зад волана.

Едно от най-фрапантните нарушения през последната седмица е на шофьор с луксозен автомобил, който профучал по централен бургаски булевард със 135 км/ч. при ограничение от 60 км/ч. Още двама шофьори са засечени от камерите на Пътна полиция да карат с изключително висока скорост.

Неделчо Рачев, началникът на „Охранителна полиция" – Бургас: Същите са се движили съответно с 131 км/ч, 133 км/ч и 135 км/ч, където подлежат на глоби между 900 – 1000 лв. и три месеца лишаване от правоуправление на МПС.

Полицейската операция започна няколко дни, след като шофьор без книжка, гонен от полицията, навлезе в пешеходните улици на Бургас и катастрофира на площада. Освен за скоростта, полицията следи и за шофьори, употребили алкохол.

Цветелина Рандева, инспектор по превенция в ОД на МВР-Бургас: Водачите трябва да си дават сметка, че безкомпромисно ще бъде отношението към тях, ако не се съобразяват със законовите изисквания - и за скорост, и за носене на предпазни колани, шофиране в нетрезво състояние.

От началото на април досега са установени над 30 шофьори в Бургаско, употребили алкохол, срещу които са образувани бързи полицейски производства. Рекордьор е мъж от село Каблешково с 3,47 промила.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неистински печати са намерени в офис, ползван от обвиняеми за участие в група за измами
Неистински печати са намерени в офис, ползван от обвиняеми за участие в група за измами
Шествия на абитуриенти в Русе - без маски и дистанция
Шествия на абитуриенти в Русе - без маски и дистанция