НОВИНИ

14 излекувани от коронавирус в Русе от началото на пандемията

bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 29.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Здраве

14 души от установените с коронавирусна инфекция на територията на област Русе са излекувани. Това сочи информация на Регионалната здравна инспекция.

Така само трима са заразените, чието лечение продължава. Двама от тях са под 28-дневна домашна карантина, а един остава хоспитализиран в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“.

Това е 77-годишната жена от Глоджево, чиято положителна проба беше обявена на 13 май. Жената е в добро общо състояние, но има придружаващи заболявания, сред които са хипертония, наднормено тегло, а също е и с един бъбрек.

От лечебното заведение уверяват, че се полагат всички необходими грижи за нея, като специално внимание се отделя и на терапията на хроничните й заболявания, така че да се избегнат евентуални усложнения или да се сведат до минимум последствията от тях.

Припомняме, че на 21 май беше изписан и пациентът от разградското село Ясеновец, който беше на болнично лечение в УМБАЛ „Медика-Русе“.

Понастоящем под карантина в региона се намират 1080 души, а за други 3917 тя вече е изтекла.

Така от началото на пандемията общият брой на лицата в Русенско, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 4997.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецпрокуратурата протестира решението за "домашен арест" на Арабаджиеви
Спецпрокуратурата протестира решението за "домашен арест" на Арабаджиеви
Задържаха иманяр от Карлово, търгувал с ценни предмети в интернет
Задържаха иманяр от Карлово, търгувал с ценни предмети в интернет