НОВИНИ

18 са вече възрастните от дома в град Кула с положителни проби за COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 04.05.2020 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
Регионални

18 са вече възрастните от дома в град Кула с положителни проби за коронавирус по данни на Регионалнатаздравна инспекция във Видин.

Само за днешния ден положителните проби в Дома за възрастни хора в Кула са 17. Заразени са десет мъже и седем жени. С положителни проби са и четирима души, които са контактували с една от санитарките. Изследването на всичките над 40 възрастни в дома се наложи след като с положителни проби се оказа 92-годишна жена, лекувана в хирургията на Видинската болница.

Венцислав Боянов, директор на РД "Социално подпомагане" - Видин: Отделени са на отделен етаж само тези с положителните проби. Персоналът, който се е грижил за тях остава карантиниран, включително и управителят на услугата за 14 дни.

Цялата необходима екипировка за персонала вече е доставена.

Венцислав Боянов, директор на РД "Социално подпомагане" - Видин: От страна на кмета на община Кула са осигурени всички предпазни средства, включително днес са им доставени предпазни шлемове, маски, ръкавици, дезинфектанти, белина.

В другия дом за възрастни във видинско, където пламна заразата - Гара Орешец, първият случай също беше потвърден за възрастен, лекуван в болницата във Видин. Заразени бяха 21 от всичките 26 настанени. Четирима души починаха в болници, като само за днес жертвите са две. Сега в дома са петима здрави и трима с положителни проби.

Светослав Славчев, кмет на община Димово: Отделени са заразените от хората с отрицателна проба и се молиме само да не се превръщаме в погребално бюро. Това се случва в последните два дни.

Във Видин се очакват резултатите от тестовете на настанени в две социални жилища, както и на персонала.

Автор: Анжела Каменова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последни данни към 17.00 часа: Четирима починали и 20 нови случая на COVID-19 у нас
Последни данни към 17.00 часа: Четирима починали и 20 нови случая на COVID-19 у нас
Заведенията по морето се готвят да отворят
Заведенията по морето се готвят да отворят