НОВИНИ

Дрогиран шофьор на камион удари автомобил на АМ "Тракия", млада жена загина

bnt avatar logo
от БНТ
14:10, 28.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Дрогиран шофьор на камион с 21 фиша, пет от които за превишена скорост, уби 23-годишна жена, спряла в аварийна лента на АМ "Тракия" заради спукана гума.

Водачът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин. При фаталния пътен инцидент са пострадали и други три жени, две от тях са в тежко състояние.

Водачът на камиона е бил под въздействието на метамфетамин, обявиха от Окръжна прокуратура Сливен. Пострадалите са от Бургас, а две от ранените са в болницата в Стара Загора.

Инцидентът е станал около 11.00 преди обяд вчера - при ясно време и на прав участък от магистралата. Причината пострадалите да спрат в аварийната лента е спукана гума на автомобила.

"Със сигурност на водача на товарния автомобил вниманието е отклонено, за да навлезе в аварийната лента тъй като пострадалият автомобил изцяло е бил в аварийната лента. Както знаем, там движението е забранено от страна на такива автомобили, които нямат повреда. Тъй че при положение, че е настъпило произшествието, товарния автомобил е бил изцяло или частично в аварийната лента. Неговото движение не следва да бъде там", каза главен инспектор Илиян Николов, началник на КАТ Сливен.

24-годишният шофьор не е дал смислено обяснение как е навлязъл в аварийната лента.

"Не е забелязал автомобила. Не знае как се е случило. Общо взето нелогични обяснения. Със сигурност е установено, че автомобилът е бил с включени аварийни светлини. Лицето е задържано за срок до 72 часа и утре наблюдаващият прокурор ще внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража", каза прокурор Ваня Белева, говорител на Окръжна прокуратура - Сливен.

Предстои да бъде назначена автотехническа и съдебно оценителна експертиза. Ако се докаже, че шофьорът е виновен той може да бъде лишен от свобода от 5 до 15 години и лишаване от правото да управлява моторни превозни средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Документален филм за спасеното детство и мечтите на четири деца стартира този петък по БНТ 1
Документален филм за спасеното детство и мечтите на четири деца стартира този петък по БНТ 1
Янаки Милев е на четвъртфинал на сингъл на тенис турнира в Пазарджик
Янаки Милев е на четвъртфинал на сингъл на тенис турнира в Пазарджик