НОВИНИ

30 медици с молби за напускане в болницата във Видин

bnt avatar logo
от БНТ
20:13, 12.05.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Още

30 молби за напускане са подадени от медицинския персонал на болницата във Видин по време на епидемията от коронавирус. В лечебното заведение и сега не достигат кадри.

Заради зараза с COVID-19, лекари и медицински сестри са в карантина. В болницата имат нужда спешно от помощ. Досега никой не се е отзовал - нито от частните медицински центрове в града, нито от болниците в страната.

Нови случаи на коронавирус в областта няма от неделя, но в болницата във Враца е починала 83-годишна жена от дома за стари хора във видинското село Гара Орешец.

Въпреки че не достигат специалисти, лекари не отказват помощ, дори в почивния си ден.

В болницата се справят с много усилия и на ръба на възможностите си.

Момчил Станков, областен управител: Лекарите работят на предела на силите си. Засега се справяме, но доколко време ще се справяме с този персонал, не мога да кажа.

44 са заразените с COVID-19 медици от болницата във Видин. Чакат първите от тях, преборили вируса, да се завърнат в отделенията. Надяват се подалите молби за напускане, да останат на работа.

Момчил Станков, областен управител: Има 30 молби за напускане и в момента водя разговор с този медицински персонал, които са подали молбите, увещавам ги, имам уверението на по-голямата част от тях, че ще бъдат оттеглени тези молби.

В болницата заразата вече е ограничена. Екип на Военномедицинска академия извърши дезинфекция в цялата сграда. Нови случаи през последните дни няма.

Автор: Анжела Каменова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдилищата поетапно ще започнат работа
Съдилищата поетапно ще започнат работа
Само за 3 месеца пътните полицаи са хванали над 1200 дрогирани шофьори
Само за 3 месеца пътните полицаи са хванали над 1200 дрогирани шофьори