НОВИНИ

4-метрова фигура на ген. Мутафчийски ще води карнавалното шествие в Габрово

bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 11.05.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Любопитно

Габрово - един от градовете, в които за първи път беше констатиран случай на коронавирус у нас, се готви за традиционното си карнавално шествие. Но без публика и при строги мерки за сигурност.
Събитието ще се проведе в събота, а тази година габровци пречупват през типичното си чувство за хумор ситуацията с пандемията от COVID-19.

Четириметрова фигура на председателя на Националния оперативен щаб ген. Вецислав Мутафчийски ще води карнавалното шествие в Габрово тази година.

Драгомир Цанев, ръководител на карнавалната работилница: По-изразителна е неговата благост. Тук не сме изразили неговата усмивка, предвид натовареността му и проблемите, които го съпътстват, тежестта, която носи на плещите си.

Оперативният щаб отново дава брифинг, а премиерът Бойко Борисов, заместника му Томислав Дончев и ген. Венцислав Мутафчийски са изработени от метал и стиропор във внушителни размери.

Драгомир Цанев, ръководител на карнавалната работилница: Всички знаем, че светът се люшка във вихъра на коронавируса. Една от картините ще бъде земното кълбо с маска. Другата картина е Националния оперативен щаб - ген. Мутафчйски, Бойко Борисов и Томислав Дончев. Третата картина е прословутата габровска котка с маска, съпътствана от едно коронавирусче.

Карнавалът няма да има публика тази година. Ще се излъчва на живо в социалните мрежи, а габровци ще го наблюдават от терасите си.

Таня Христова, кмет на община Габрово: Има едно изключително важно нещо, което е условие, за да се случи габровския карнавал. Габровци заявяват - Не ни идвайте на гости, по изключение не приемаме гости, ние си оставаме на терасите.

Служители на реда ще следят за струпване на хора по време на събитието и спазване на мерките за сигурност.

Автор: Зорница Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Албания отваря плажовете си в края на месеца
Албания отваря плажовете си в края на месеца
Болниците като потенциални огнища на зараза и борбата им с вътреболничните инфекции
Болниците като потенциални огнища на зараза и борбата им с вътреболничните инфекции