COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

422 души са заразени с коронавирус у нас, починалите са 9

Айше Сали
от Айше Сали
18:06, 01.04.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

422 са вече са заразените с коронавирус у нас. Новите случаи за деня са 10 - в София и Благоевград. Оздравелите и изписани от болницата са 20.

Има още един починал - 57-годишен мъж с потвърдена проба за заболяването. Той е починал тази сутрин в болницата в Кюстендил. По информация на лечебното заведение, е страдал и от хипертония. В Кюстендилската болница с доказан COVID-19 е остава съпругата му, която в момента е в стабилно състояние.

За втори пореден ден наблюдаваме сериозно увеличение на хоспитализираните с положителна проба. От 146 тази сутрин те вече достигнаха 207 души. Сред заразените вече има и първи случай в Русе.

Все още не са готови резултатите от акцията в Банско, при която бяха тествани близо 50 души.

Тази сутрин началникът на Националния оперативен щаб проф. д-р Мутафчийски обясни, че това се е наложило, защото местните лекари отричали да имат пациенти с със симптоми на вирусно заболяване. А щабът със съдействието на РЗИ е установил, че в града има около 50 човека, които са проявили такива симптоми.

Генерал Мутафчийски коментира и новината, че ваксина за туберколоза може да даде положителен ефект върху пациентите с коронавирус.

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб: Следете внимателно как се развива епидемията в Германия! А именно двете части - бившата ГДР, която беше на същия имунизационен режим като България и Западната част. Да, има такива теории. Дай Боже, да е вярно! Тези проучвания, които се правят в момента, е на прясно ваксинирани. В Австралия е стартирало такова проучване.

Началникът на Националния оперативен щаб коментира и първият случай на депутат, заразен с коронавирус. Предстои проучване на контактните лица, а тестването ще се извърши с публичен ресурс. Групата, която ще се изследва, ще се подаде от председателя на парламента Цвета Караянчева.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Путин кани Макрон на парада
Путин кани Макрон на парада
Валежите спират
Валежите спират