НОВИНИ

77 жертви на коронавируса в Иран

жертви коронавируса иран
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:58, 03.03.2020
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Коронавирусът е отнел 77 живота в Иран, заявиха властите във вторник, след като шефът на спешните служби стана последният високопоставен служител, който е заразен в най-смъртоносната епидемия извън Китай.

Иран се бори да спре бързото разпространение на вируса, затвори училищата и университетите, прекрати големи културни и спортни събития и съкрати работното време.

Днес Техеран обяви още 11 смъртни случая и 835 нови инфекции - най-голямото увеличение за един ден от началото на епидемията от COVID-19 в Ислямската република от близо две седмици.

"Според последните данни към общия брой инфекции са добавени 835 нови пациенти", заяви заместник-министърът на здравеопазването на Иран Алиреза Раиси.

"За съжаление имаме 11 нови смъртни случая и с тези числа стигнахме до 2336 нови потвърдени случая на заразяване и общо 77 загинали", каза той по държавната телевизия.

Шефът на националните служби за спешни случаи Пирхосейн Куливанда беше най-новият високопоставен служител, заразил се със заболяването, заяви говорител на службите пред АФП.

Потвърждението на заразата му дойде ден, след като информационната агенция Тасним съобщи, че вирусът е отнел живота на 72-годишния Мохамед Мирмохамади, член на Съвета за бърза помощ, който съветва върховния лидер на Иран.

Това стана седмица, след като заместник-министърът на здравеопазването на страната Ирай Харирчи се разболя от COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов посрещна Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел на "Капитан Петко Войвода"
Борисов посрещна Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел на "Капитан Петко Войвода"
Вебер: ЕНП категорично подкрепя Гърция и България за охраната на границата с Турция
Вебер: ЕНП категорично подкрепя Гърция и България за охраната на границата с Турция