НОВИНИ

8 българи се завръщат от Мароко и Тенерифе със съдействието на МВнР

българи завръщат мароко тенерифе съдействието мвнр
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:32, 19.03.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Четирима български граждани, работещи в Кралство Мароко, излетяха днес следобед от Казабланка за Букурещ, откъдето ще се завърнат в България, съобщи Външно министерство.

Със съдействието на посланика ни в Мароко Юрий Щерк нашите сънародници бяха качени на борда на самолет, предвиден за румънски граждани. На летището в Букурещ ги очаква представител на дипломатическата ни мисия там, който ще им съдейства за безпроблемно прибиране в България.

Благодарим за оказаната помощ на румънския външен министър Богдан Ауреску, на дирекция "Консулски отношения" в министерството на външните работи на Румъния, както и на посланиците на Румъния в България и Мароко.

Други четирима български граждани заминаха от остров Тенерифе през Румъния за България със съдействие на посолството ни в Мадрид.

Във връзка с наложените ограничения по света заради разпространението на коронавируса МВнР предупреждава българските граждани да не пътуват, освен ако нямат неотложни случаи, да отменят вече планирани пътувания и да спазват указанията на институциите у нас и в чужбина, да бъдат отговорни към себе си, близките си и обществото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отлагат мача между Пулев и Джошуа за неопределено време
Отлагат мача между Пулев и Джошуа за неопределено време
 След 8 часа заседание: Правната комисия прие Закона за мерките при извънредно положение
След 8 часа заседание: Правната комисия прие Закона за мерките при извънредно положение