НОВИНИ

81-годишна жена е със счупена ръка след нападение от 14-годишен младеж

Очаква се увеличаване на битовите престъпления в страната

bnt avatar logo
от БНТ
23:08, 07.04.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Сигурност и правосъдие
годишна жена счупена ръка нападение годишен младеж

Това ще стане със задълбочаването на икономическата криза, заяви във Враца председателят на Апелативна прокуратура Радослав Димов. Той посети града, за да се срещне с близките на 81-годишна жена, която беше нападната в дома си от 14-годишен младеж. Той я пребил, за да вземе златните й обеци и скромната сума от 40 лева.

Близките на пострадалата жена се притесняват за нейното състояние.

Румяна Коцева - дъщеря на пострадалата: Не е в застрашаващо състояние, но е с тежки удари и това са натъртвания, които много време ще й костват, тъй като тя е възрастна жена.

Възрастната жена е със счупена ръка, а максималната присъда, която може да получи невръстният нападател, е от 3 до 5 години лишаване от свобода. Той вече е имал криминална регистрация, а родителите му са с тежък социален статус.

Старши комисар Янко Янколов - директор на ОД на МВР-Враца: Многочленно семейство са. Има една проява от миналата година за повреждане на пейки, ако не се лъжа, в един парк. Снощи оказа съдействие .

В страната вече се забелязва тенденция към увеличение на битовите престъпления, извършени от непълнолетни.

Радослав Димов - председател на Апелативна прокуратура-София: Все още не е увеличен значително броят на този вид престъпления. Очакваме да стане това със задълбочаване на икономическата криза, която неминуемо следва.

Поради тази причина, въпреки ангажиментите около мерките, свързани с коронавируса, службите стриктно следят и всяка проява, свързана с битовата престъпност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коронавирусът повлия и на шоколада
Коронавирусът повлия и на шоколада
Над 10 000 жертви на COVID-19 и във Франция
Над 10 000 жертви на COVID-19 и във Франция