НОВИНИ

Аделина Радева отново в БНТ

Красивата водеща се връща в ефира на обществената телевизия

bnt avatar logo
от БНТ
09:28, 29.05.2020
14843
Чете се за: 01:14 мин.
У нас
Аделина Радева отново в БНТ
Снимка: Десислава Кулелиева

Едно от най-популярните телевизионни лица се връща в ефира на Българската национална телевизия. От началото на месец юни Аделина Радева ще е част от екипа на дирекция „Информация“ на обществената телевизия.

„Аделина Радева е доказан журналист, автор и водещ на много филми и телевизионни предавания. Всички познаваме работата ѝ, повече от 10 години е била част от БНТ, винаги е демонстрирала професионално отношение и много се радвам, че прие поканата ни отново да се присъедини към екипа. Това е поредна крачка към привличането на стойностни кадри, които вярват в каузата БНТ и са готови да работят за нея“, коментира Емил Кошлуков, генерален директор на телевизията.

Водещата сподели, че решението е взела уверено и се радва да е част от проектите на обществената медия.

„Вълнувам се и се радвам, че отново ставам част от БНТ. Поглеждам пътя, изминат дотук и този, който предстои и виждам приятели. Благодаря от сърце за доверието и очаквам с нетърпение всичко ново“, сподели самата Радева.

В следващите дни ще видим Аделина в познатия ѝ стил, без да пести въпроси по най-важните теми. Тя ще се присъедини към екипа на публицистичното предаване „Още от деня“, всеки делничен ден по БНТ1.

Аделина Радева има близо 20 години опит като журналист, автор и водещ на радио и телевизионни предавания. Кариерата ѝ стартира в ефира на радио FM+, била е кореспондент в Атина на програмите „Хоризонт” и „Христо Ботев” на БНР, радио Експрес и Deutsche Welle. Работи за ΑΝΤ1 Гърция и прави репортажи за Нова телевизия от гръцката столица. През 2008 г., след завръщането си у нас, започва работа в Българската национална телевизия. Била е водеща на централната новинарска емисия „По света и у нас“ (2011-2018), автор и водещ на публицистичното предаване "Още от деня" (2016-2017) и на сутрешния блок на БНТ “Денят започва” (2008-2011). Последните две години е част от екипа на „Здравей България“ по Нова телевизия. Автор е на документални филми за събитията в Гърция за рубриката “В кадър“, на различни телевизионни студия и извънредни предавания и на поредица от репортажи за новините и програмите на БНТ.

Завършила е Държавния каподистрийски университет на Атина, специалност “Комуникации и средства за масово информиране”. Лице на много благотворителни кампании и инициативи. Носител на награди и отличия в обществения и социален сектор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МРРБ предостави над 1 млн. лв. за ремонт на авариралия тръбопровод във Варненското езеро
МРРБ предостави над 1 млн. лв. за ремонт на авариралия тръбопровод във Варненското езеро
Разград отваря детските площадки и пенсионерските клубове
Разград отваря детските площадки и пенсионерските клубове