НОВИНИ

Актуализация на бюджета към момента не се налага (Обобщение)

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
19:12, 07.05.2021
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Повече приходи от данъци и акцизи към април тази година спрямо същия период през миналата отчете правителството в оставка днес. "Зелените коридори" за ваксинация могат да продължат и след 9 май.

Според Бойко Борисов актуализация на бюджета към момента не се налага.

Бюджетът за първите 4 месеца е на излишък от 115 милиона и 400 хиляди лева. Само за април очакваният излишък е 735 милиона лева, обясни Борисов.

Бизнес климатът в страната се подобрява, смята министърът на икономиката в оставка Лъчезар Борисов. Това се доказвало от размера на безработицата - 6,1% за април, както и от нивото на чуждестранните инвестиции:

През кризисната 2020 година потокът на преки чуждестранни инвестиции е в размер на 4,2 милиарда лева, това е най-високата стойност поне за последните 10 години, каза Борисов.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев информира, че планът за възстановяване и развитие е представен на Европейската комисия на 20 април, но все още не е подаден за официално одобрение:

И за мен в рамките на седмица или две биха могли окончателно да приключат преговорите с Комисията и да бъде подаден такъв какъвто е, каза Томислав Дончев.

Правителството в оставка отчете, че резултатите в борбата с коронавируса са много добри. "Зелените коридори" могат да продължат да функционират и след 9 май, тъй като необходимите количества ваксини са обезпечени:

Този месец пристигат всеки понеделник по 274 000 от "Пфайзер" и последния ден на 31 май пристигат първото голямо количество, двойно, 410 000 ваксини, по 36 000 пристигат всяка седмица от "Модерна", така че абсолютно нуждите на българското общество са обезпечени, каза Костадин Ангелов, министър на здравеопазването в оставка.

Зелените коридори за ваксинация може да продължат работа и след 9 май

Премиерът в оставка коментира вчерашното изслушване на председателя на ДАНС и шефа на служба "Военно разузнаване" пред Северноатлантическия съвет на НАТО в Брюксел за незаконни действия на руски граждани у нас през последните 10 години.

След изслушването съюзниците на България в НАТО заявиха подкрепа за България. Борисов използва повода, за да атакува за пореден път президента Румен Радев.

От този много хубав филм "Мълчанието на агнетата" го забелязвам последните дни. До този момент кандидатът за президент Радев, върховен главнокомандващ, няма коментари нито по темата Навални, нито по темата шпионски скандали, каза Борисов.

Премиерът в оставка благодари на специалните служби за работата им по шпионските скандали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция отваря плажовете
Гърция отваря плажовете
Станишев в Порто: ПЕС върна социалните теми в европейската политика
Станишев в Порто: ПЕС върна социалните теми в европейската политика