НОВИНИ

Алейш Еспаргаро триумфира на "Силвърстоун" и записа едва втора победа в Moto GP

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:29, 06.08.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
алейш еспаргаро триумфира силвърстоун записа втора победа moto
Снимка: БТА
Слушай новината

Испанецът Алейш Еспаргаро с Априля триумфира в клас Moto GP по време на Гран при на Великобритания, 9-и кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм.

Еспаргаро си осигури успеха в последната обиколка, изпреварвайки действащия световен шампион и настоящ лидер в генералното класиране Франческо Баная с Дукати. Подиумът пък допълни пилотът на КТМ от Южна Африка Брад Биндър.

"Това беше лудост. Още от първата обиколка, когато стартирах от 12-то място, се почувствах изключително добре на мотора. Първо целта ми беше да мина пред Баная, но при започване на валежа плановете ми се промениха и в онзи момент просто реших да запазя моята позиция", заяви щастливият Еспаргаро, който на "Силвърстоун" стигна до едва втората си победа в своята кариера в кралския клас.

Междувременно, шесктратният световен шампион Марк Маркес с Хонда претърпя поредното си разочарование през този сезон, след като падна пет обиколки преди края на надпреварата и не завърши. Така, испанецът продължава да не е виждал карирания флаг от началото на годината.

В генералното класиране при пилотите Франческо Баная увеличи преднината си на върха, като италианецът води с 213 точки, следван от испанския състезател Хорхе Мартин със 172.

Календарът в Moto GP продължава с уикенда за Гран при на Австрия на пистата "Ред Бул Ринг", който ще се проведе между 18 и 20 август.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха криминално проявен за побой над жена в Козлодуй
Задържаха криминално проявен за побой над жена в Козлодуй
Габриела Георгиева и Дарен Кирилов триумфираха в 83-то издание на плувния маратон Галата-Варна
Габриела Георгиева и Дарен Кирилов триумфираха в 83-то издание на плувния маратон Галата-Варна