НОВИНИ

Алек Болдуин даде показания, след като по погрешка застреля кинооператорка

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:29, 22.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
По света
Слушай новината

Все още няма повдигнати обвинения срещу кинозвездата Алек Болдуин. Той застреля по погрешка кинооператорката и рани режисьора на новия филм, в който се снима.

Алек Болдуин е произвел няколко изстрела с реквизитно оръжие, което е трябвало да бъде заредено с халосни патрони. В момента на стрелбата обаче куршум или шрапнели са поразили двама души от екипа. Според някои съобщения в пистолета е имало боен патрон. По случая се води разследване, 63-годишният актьор вече е дал показания.

Убитата жена е операторът Халина Хътчинс, на 42 години. Тя е родена в Украйна, израснала е в съветска военна база, учила е журналистика в Киев и филмово изкуство в Лос Анджелис. Била е обявена за изгряваща звезда.

Това е последното ѝ селфи дни преди да бъде убита. Международната гилдия на кинематографистите нарече смъртта ѝ съкрушителна новина и ужасна загуба.

Раненият режисьор е 48-годишният Джоел Соуза. Той е изписан от болницата. Снимките на уестърна "Ръст" в ранчо в района на Санта Фе се спрени. Алек Болдуин е и съпродуцент на филма, в който играе ролята на Харланд Ръст - разбойник, чийто внук е осъден за убийство и който бяга с него.

Социалните мрежи бяха залети от послания на съчувствие от страна на кинотворци. Туит публикува и Шанън Лий - сестрата на Брандън Лий, чиято нелепа смърт напомня случая в Санта Фе.

"Нашите сърца са със семействата на Халина Хътчинс и Джоел Соуза и всички замесени в инцидента. Никой не трябва да бъде убит на снимачна площадка", каза тя.

Синът на майстора по бойни изкуства Брус Лий - Брандън, загина при стрелба с реквизитен пистолет по време на снимки през 93 година. Официалното заключение тогава е, че става дума за нещастен случай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (22.10.2021)
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (22.10.2021)
Омбудсманът Диана Ковачева подкрепи родителите срещу онлайн обучението
Омбудсманът Диана Ковачева подкрепи родителите срещу онлайн обучението