НОВИНИ

Алекс Колев пред БНТ: Само с позитивни настройки оставам от мачовете с Танзания и Азербайджан (ВИДЕО)

Нападателят на националния ни отбор по футбол Алекс Колев говори в предаването "Арена спорт". Той бе част от състава на България за мачовете с Танзания и Азербайджан от приятелския турнир FIFA Series. 

алекс колев бнт
bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 31.03.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Настроението когато не загубиш винаги е добро. Мисля, че можехме и по-добре да се представим. Това каза нападателят на националния ни отбор по футбол Алекс Колев в предаването "Арена спорт". Колев бе част от състава на България за мачовете с Танзания и Азербайджан от приятелския турнир FIFA Series.

"Само с позитивни настройки оставам от двата мача, надявам се занапред да надгражда отбора. Една победа дава увереност независимо срещу кой отбор. Надявам се с тази победа да се отърсим от негативните резултати и дай боже занапред да имаме по-позитивни резултати", каза Колев.

"Илиев има стил на игра, той е строг и справедлив човек, има добри идеи за футбола. Новият треньор дава нов импулс, държи много на дисциплината, така, че само суперлативи мога да кажа за господин Илиев", коментира работата на селекционера Илиан Илиев нападателят.

Колев изрази мнение, че мачовете, които предстоят на националния ни тим в Лигата на нациите няма да се лесни.

"Нямаме извънземни футболисти, трябва да играем като отбор добре. Имаме добри футболисти, които играят в добри отбори, не са много за жалост. Тъпчем на едно място, надявам се да се развиват по-добре школите, за да има футболисти, които излизат навън рано и да има успехи националния отбор с по-добри футболисти, които играят в добри европейски отбори. Колкото по-рано излезе един футболист навън, толкова по-добре за него. Със сигурност навън се работи по-добре", заяви още нападателят.

Алекс Колев, който е играч на Крумовград, коментира и представянето на клубния си отбор в Първа лига у нас.

"Амбициите ни бяха първо да останем в Първа лига. Продължаваме без загуба вече осем мача, имаме преодолими съперници, по-трудните мачове на хартия си ги изиграхме, остават четири мача, от които ще се опитаме да вземем максималното. Мисля, че можем да влезем в първата шестица на първенството", обясни още нападателят на Крумовград.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ентусиасти очакват нетърпеливо пълното слънчево затъмнение над Ниагарския водопад
Ентусиасти очакват нетърпеливо пълното слънчево затъмнение над Ниагарския водопад
Атанас Фурнаджиев пред БНТ: Футболът в днешно време изисква много големи средства, без помощ от държавата нищо не може да се случи (ВИДЕО)
Атанас Фурнаджиев пред БНТ: Футболът в днешно време изисква много големи средства, без помощ от държавата нищо не може да се случи (ВИДЕО)