НОВИНИ

Алекс Николов пред БНТ: За мен волейболът е начин на живот (ВИДЕО)

Гледайте филма "Волейболно ДНК" с главен герой Александър Николов част от поредицата на БНТ "Спортните таланти на България" тази сряда (29 ноември) от 20:00 часа по БНТ 3!

алекс николов бнт мен волейболът начин живот видео
bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 28.11.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от големите таланти на България във волейбола Александър Николов признава, че за него спортът, който практикува е начин на живот.

19-годишният състезател е главния герой в предстоящия филм "Волейболно ДНК", който е част от поредицата на БНТ "Спортните таланти на България".

В лентата Николов разказва още, че фактът, че голяма част от неговото семейство е свързано с волейбола е основната причина за това той и по-малкият му брат Симеон да израснат, да изградят дисциплина и да се научат да бъдат професионалисти.

"За мен волейболът е начин на живот, колкото и клиширано да прозвучи. Не мога да си представя моя живот без волейбол. Може би, ако включа 90% от роднините ми, те също са свързани с волейбола. Това неизбежно помага на мен и на брат ми да израстваме, да се учим на този спорт. Помага и още от малък да си изградиш дисциплина, навици и да бъдеш професионалист", споделя Алекс Николов.

"Волейболът е моя живот. Чрез него се запознах с Мая, с която сме вече 30 години. Благодарение на него имам и това волейболно семейство", признава неговият именит баща и дългогодишен волейболен национал на България Владимир Николов.

Кратък откъс от филма "Волейболно ДНК" гледайте във видеото, а в сряда (29 ноември) не пропускайте премиерата на лентата от 20:00 часа по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледният пазар в Брюксел (Снимки)
Коледният пазар в Брюксел (Снимки)
Славов: Ако няма съгласие за промените в Конституцията, ще има отражение върху стабилността на правителството
Славов: Ако няма съгласие за промените в Конституцията, ще има отражение върху стабилността на правителството