НОВИНИ

Александър Чеферин: Решението на УЕФА да извади Манчестър Сити за две години от евротурнирите беше правилно

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:38, 24.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Разследващите органи на УЕФА са взели правилно решение да извадят Манчестър Сити от европейските клубни турнири преди четири години, след като установили, че английският клуб е нарушил правилата за финансов феърплей. Това заяви президентът на Европейската футболна централа Александър Чеферин.

Припомняме ви, че "гражданите" бяха отстранени от евротурнирите за срок от две години през февруари 2020-а година, но впоследствие наказанието беше отменено от Спортния арбитражен съд (КАС), тъй като оттам установиха, че някои от предполагаемите нарушения са „недоказани“, докато други са с изтекла давност. Глобата на клуба за отказ да сътрудничи на разследващите също беше намалена до 10 милиона евро.

Близо четири години след този казус Чеферин продължава да бъде уверен, че УЕФА е действала правилно в налагането на санкциите на Сити..

"Знаем, че бяхме прави. Не бихме взели това решение, ако не смятахме, че сме прави. Като съдебен адвокат от 25 години знам, че понякога печелите дело, което сте сигурни, че ще загубите. И понякога губиш дело, когато си сигурен, че печелиш... Трябва да уважаваш решението на съда", коментира ръководителят на футболната централа на Европа в интервю за "Дейли Телеграф".

В същото време словенецът отказа да коментира решението на английската Висша лига от февруари миналата година да сезира Манчестър Сити пред независима комисия по обвинения в повече от 100 нарушения на финансовите правила на шампионата.

"Гражданите" заявиха, че очакват с нетърпение да представят "неопровержими доказателства" на комисията срещу повдигнатите обвинения, докато изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс разкри, че вече има и определена дата за изслушването на клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 победи минимално Арда в контрола, играна в Стара Загора
ЦСКА 1948 победи минимално Арда в контрола, играна в Стара Загора
Нови атаки в Харков, има ранени
Нови атаки в Харков, има ранени