НОВИНИ

Александър Томаш: Футболистите видяха, че имат собственици, които застават зад тях

Александър Томаш
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 26.02.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш сподели, че срещата между собственици и футболисти, след поредицата от разочароващи резултати, е помогнала на отбора да се сплоти.

Пловдивчани се наложиха минимално над Локомотив София с 1:0.

"Доволен съм от играта. В съблекалнята им казах, че този мач ни беше много важен. Футболистите показаха коренна разлика, за което искам да ги поздравя. Много доволен съм от това, което видях днес, въпреки бремето на футболистите. Самочувствието е много важно на терена. Ние имаме футболисти, които могат да играят футбол. Играхме срещу много труден и неудобен отбор. Ние нямаме високи хора и затова избягвахме центрирания.. Нямаше смисъл да се бием в стена. Победата е изцяло за футболистите и аз ги поздравявам", сподели той на пресконференцията след срещата.

Наставникът на "смърфовете" разкри, че отборът търси да привлече млади футболисти, които в бъдеще да доведат финансови дивиденти на клуба.

"След 24 часа трябва да го забравим този мач. Футболистите видяха, че имат собственици, които застават зад тях. Разговарях със собствениците. Всички искаме селекция от добри футболисти. Ние не можем да сме Манчестър Сити, Ливърпул или който и да било друг отбор с големи средства. Ще се опитаме до края на лятото с този състав да работим. Ако има добър футболист, който е по нашия джоб и преценим, че той може да се развие и да доведе финансови дивиденти за клуба, ще го привлечем. Ако не ще наблегнем на наши български футболисти, млади момчета, които да бъдат бъдещето и да бъдат продадени след време. Трябва да обръщаме повече внимание на българското. Добър футболист, на добра възраст, винаги може да бъде привлечен", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди протестираха за пореден път срещу съдебната реформа в Израел
Хиляди протестираха за пореден път срещу съдебната реформа в Израел
В Португалия хиляди настояха за по-добри условия на живот
В Португалия хиляди настояха за по-добри условия на живот