НОВИНИ

Александър Везенков изкълчи глезен при успеха на Сакрамето Кингс над Атланта Хоукс в НБА

Българинът получи контузията си в края на третата четвърт, което наложи моментално изваждането му от игра, а след кратък престой в съблекалнята Саша догледа мача от скамейктата. Преди този инцидент Везенков беше с показатели от 8 точки и 2 борби при едва 6 минути престой на паркета

Борил Гочев
от Борил Гочев
07:59, 23.01.2024
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
александър везенков изкълчи глезен успеха сакрамето кингс атланта хоукс нба
Снимка: БТА
Слушай новината

Българският баскетболист Александър Везенков получи травма, която не позволи да доиграе двубоя на неговия Сакраменто Кингс срещу Атланта Хоукс, който в крайна сметка беше спечелен от "кралете" със 122:107.

Припомняме ви, че участието на Спортист №1 на България в срещата бе под въпрос заради проблеми с глезена и за съжаление точно там той получи нова контузия в края на третата четвърт на мача срещу "ястребите".

Везенков пострада при сблъсък със Садик Бей, а след падането си на паркета нашето момче моментално се хвана за десния глезен и секунди по-късно се отправи към съблекалнята, накуцвайки. Добрата новина е, че все пак няколко минути по-късно родната баскетболна звезда се върна в залата, за да догледа успеха на своя тим.

За съжаление, изкълчването на глезена дойде в момент, в който той се намираше в подем, тъй като в последните две минути бе реализирал 6 точки за Сакраменто. Иначе Александър Везенков приключи мача с показатели от 8 пункта и 2 борби за малко над 6 минути престой на паркета в хода на втората и третата четвърт.

В същото време Кингс изиграха един от най-солидните си двубои в последно време и заслужено надиграха в своя "Голдън 1 Сентър" Атланта Хоукс, за да сложат край на серията си от четири поредни загуби в редовния сезон на НБА.

"Кралете" започнаха силно срещата и в самото начало се откъснаха при 15-8, но до края на първата четвърт Хоукс намалиха пасива си до само три точки при 24:27. През втората и третата част обаче Сакраменто контролираше напълно случващото се на игрището, като в един момент след почивката преднината на момчетата на Майк Браун достигна 24 точки при 66:42.

В заключителната четвърт домакините все пак допуснаха известно отпускане, което позволи на Атланта да стопи изоставането си на само седем пункта при 107:114, но в оставащото време Кингс вкараха седем безответни точки за крайното 122:107.

За победителите над всички тази вечер беше Харисън Барнс със своите 32 точки, Домантас Сабонис направи "дабъл-дабъл" - 14 точки и 21 борби, а с по 13 пункта приключиха Кийгън Мъри и Малик Монк.

В същото време за "ястребите" Дежонте Мъри стана най-резултатен с 35 точки, към които добави и 10 борби за "дабъл-дабъл". Сръбският национал Богдан Богданович завърши двубоя с 18 пункта на сметката си.

След тази победа Сакраменто Кингс вече е с баланс 24-18 и остава на 7-ото място в Западната конференция, докато Атланта Хоукс заема 10-а позиция на Изток с показатели 18-25.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш депутат от "Продължаваме Промяната" се смята за баща на бебето на обвинената за убийството в "Драгалевци"
Бивш депутат от "Продължаваме Промяната" се смята за баща на бебето на обвинената за убийството в "Драгалевци"
Зърнопроизводители се надяват да не се стигне до протест
Зърнопроизводители се надяват да не се стигне до протест