НОВИНИ

Александър Везенков: Трябва да играем по-добре

Александър Везенков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 03.10.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболистът на Олимпиакос Александър Везенков смята, че отборът може да се представя още по-убедително в своите срещи.

Българският национал записа дабъл-дабъл след 12 точки и 11 борби при победата на тима му над Панатинайкос в двубоя за Суперкупата на Гърция. Освен това добави 2 асистенции и 1 открадната топка за 29 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 3/7 от средно разстояние и 2/7 от тройката.

„Това беше първата ни купа за сезона и беше важна. Играхме добре през второто полувреме. Панатинайкос ни затрудни и трябва да погледнем грешките си, защото гръцкият шампионат и Евролигата започват и мисля, че трябва да играем по-добре, за да печелим като гости и да пазим своята крепост“, заяви той пред Sport24.gr.

За крилото това е първа Суперкупа на Гърция и общо втора в кариерата му след тази в Испания, спечелена през 2015 г. с Барселона.

„През първото полувреме играхме с тяхното темпо, с по-бавни атаки. През второто полувреме подобрихме нашата защита. Трябва да се научим да печелим така. Трябва да се научим да печелим по всякакъв начин. Най-важното е да играем здрава защита, с много подавания и да играем баскетбол, който ще ни носи победи”, добави той.

Александър Везенков разкри, че гръцкият гранд цели място в топ 8 на Евролигата.

„Няма натиск, само очаквания. Трябва да намерим стабилност. Всяка победа е от значение, особено в Евролигата. Всички отбори са мотивирани и искат да влязат в топ 8. Това е и нашата цел“, завърши българинът, чийто тим ще постави начало на сезона на европейска сцена на 7 октомври с визита на Барселона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опозицията в БСП поиска оставката на Корнелия Нинова
Опозицията в БСП поиска оставката на Корнелия Нинова
Шведски генетик получи Нобелова награда за медицина
Шведски генетик получи Нобелова награда за медицина