НОВИНИ

Андреа Бочели с концерт за Великден в Миланската скала

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:44, 07.04.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Култура

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще проведе концерт на 12 април, когато католиците по света празнуват Великден. Концертът ще бъде в Миланската скала, където по повод пандемията няма да има публика, заяви кметът на Милано Джузепе Сала.

"Преди няколко дни му се обадих и Бочели потвърди присъствието си. Това означава, че в 7:00 часа на Великден той ще бъде в Миланската скала и ще изпълни някои произведения, свързани с духовния празник. Катедралата ще бъде празна, но в режим на стрийминг ще подарим гласа му на целия свят", каза кметът на Милано във видео послание към съгражданите си чрез Фейсбук.

Сала също изрази надежда, че изходът от извънредната ситуация, свързана с коронавирусната епидемия в Италия, ще започне със "социално-икономическата столица" на страната - Милано.

В сряда италианският премиер Джузепе Конте обяви подписването на правителствено постановление, според което мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса в Италия са удължени до 13 април.

Според последните официални данни, публикувани в понеделник вечерта от ръководителя на Службата за гражданска защита Анджело Борели, на Апенините вече са регистрирани над 132 000 случая на зараза с коронавирус, почти 23 000 пациенти са се възстановили, а броят на жертвите е 16 523.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студенти от АМТИИ с мерки срещу последиците от пандемията за творците
Студенти от АМТИИ с мерки срещу последиците от пандемията за творците
Двама на съд за катастрофата на жп прелеза до Асеновград
Двама на съд за катастрофата на жп прелеза до Асеновград