НОВИНИ

Ангелкова: България е една от страните, които се считат за сигурна дестинация

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 27.05.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Политика

Активният летен туристически сезон ще започне на 1 юли, потвърди в "Още от деня" министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Имаме изключително ясен план и стратегия в тази трудна ситуация, която е непредвидима и неочаквана както за сектор туризъм, който е пряко засегнат, така и за всички. Никой по никакъв начин не е могъл да предвиди, че това ще се случи и трябва да се справяме с него“, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министър Ангелкова благодари на премиера и народните представители за подкрепата за промените в Закона за здравето. „Това ни позволява на прага на летния сезон да имаме на 50% намалени цени за чадъри и шезлонги, които са много важни, за да можем да насърчим вътрешния туризъм и посещението по нашето Черноморие. 23 са безплатните плажове към момента, обясни тя.

Успоредно с това е стартирана комуникационна кампания както по отношения на вътрешния ни пазар, така и по отношение на целевите пазари.

„Благодарение на инициативата на премиера с премиерите на Гърция и Румъния и президента на Сърбия на 1 юни предстои отварянето на нашата граница за туристи. Румъния за нас е изключително важен пазар“, допълни Ангелкова.

Тя посочи, че се води активен разговор с Германия, Полша, Чехия, Словакия, Белгия, Франция, Скандинавските страни за отваряне на нашите граници за туризъм.

Нашето най-голямо преимущество е, че България е една от страните с най-нисък процент на заразени с коронавирус и една от страните, която се счита за сигурна дестинация.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално: Социалният министър пред БНТ - за доходите, трудовия пазар и мерките след пандемията
Специално: Социалният министър пред БНТ - за доходите, трудовия пазар и мерките след пандемията
Ботев с първа лятна покупка
Ботев с първа лятна покупка