НОВИНИ

Анте Шимунджа: Трябва да наложим нашия стил на игра срещу Сутиеска

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:35, 04.07.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция ден преди първия двубой на "орлите" срещу черногорския Сутиеска от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Наставникът на разградчани сподели, че с неговия щаб са разузнали съперника, но въпреки това очаква труден мач срещу съперник, който се очаква да действа по-дефанзивно.

"Написахме си домашното, разузнахме ги. Имаме необходимата информация за следващия съперник и очаквам максимални усилия от нашия отбор и голяма амбиция към мача. Знаем, че мачът ще е труден, защото е квалификация за ШЛ. Имаме максимален респект към съперника. Трудно е да предположа как ще играе. Предполагам, че ще играят по-дефанзивно, защото в първата среща са гости. Най-вероятно ще бъдат опасни на контраатака. След като направихме анализа на техния отбор нашите играчи са наясно с това, което правят. Това означава трябва сме концентрирани 95 минути и да наложим нашия стил на игра", каза словенският треньор.

Шимунджа разкри още, че разполага с всички налични футболисти за утрешния двубой, като все пак уточни, че състоянието на Кирил Десподов не му позволява да играе пълни 90 минути.

"Всички са на линия. Всички тренираха много добре и са готови да играят. Групата, която имаме в момента е с голяма амбиция и огромно качество. Съгласен съм, че не знаем кога ще дойдат нови играчи и кога ще се случи. Знаете, че нашият капитан е след дълга контузия. Всички, които се върнаха от националните отбори, имат специална програма. Десподов тренира много добре, но не е готов за 90 минути. Все пак не е участвал и в приятелските мачове", коментира наставникът на Лудогорец.

Накрая Анте Шимунджа заяви, че амбициите в Лудогорец са да покажат високо ниво на игра и в двата двубоя срещу Сутиеска.

"Сутиеска е шампион на своята държава, което е респектиращо. Ние имаме два мача, които да изиграем. И в двата мача искаме да дадем най-високото ниво. Знаем, че и те мислят по същия начин и искат да са по-добрия отбор. Всички са концентрирани. Вярваме в себе си и нашите качества, най-важното нещо е на терена", завърши Анте Шимунджа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рибар от Русе загина след токов удар
Рибар от Русе загина след токов удар
Папа Франциск отрича слуховете за оттегляне
Папа Франциск отрича слуховете за оттегляне