НОВИНИ

Артур Фис и Хамад Медойевич записаха по още една победа на тенис турнира "Next Gen" в Джеда

артур фис хамад медойевич записаха една победа тенис турнира next gen джеда
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:21, 30.11.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Французинът Артур Фис и сърбинът Хамад Медойеви постигнаха втори победи в предварителните групи на турнира по тенис Next Gen, който в края на сезона събира осемте най-добри състезатели до 21 години.

Турнирът през тази година се провежда в Джеда (Саудитска Арабия), а намиращият се на 36-о място в ранглистата на АТР Фис е номер 1. Осемте тенисисти са разпределени в две групи по четири, като първите двама във всяка група отиват на полуфиналите.

След като на старта в група Медойевич спечели пет-сетов трилър срещу американеца Алекс Микелсен, днес се справи срещу номер 2 Люка Ван Ашe (Франция) с 4:2, 2:4, 4:3(7), 4:1. Сърбинът показа истински характер, след като спаси три сет-пойнта и в тайбрека на третия сет успя да се върне от 1:5. Но това не беше всичко. Когато дойде ред да сервира за мача, Медойевич отрази три брейк-пойнта и затвори мача с два сервиса, които нямаше как да бъдат върнати.

Така той се изкачи на върха в група Б или "червената" група с баланс от 2-0 победи. И формата, и резултатът му го оставят в силна позиция да се класира за полуфиналите, въпреки че мястото му в елиминациите все още не е потвърдено.

В другата среща от групата Абдала Шелбай от Йордания постигна първа победа – 4:2, 1:4, 4:0, 4:0 над американеца Микелсен, който вече е вън от борбата.

В група А Артур Фис също взе втора победа, но доста по-лесно. Французинът точно за един час отнесе Флавио Коболи (Италия) с 4:1, 4:2, 4:2. Той спечели вниманието на публиката, празнувайки победата си с възгласа "сиу", имитирайки Кристиано Роналдо, който бележи голове по терените на Саудитска Арабия.

Доминик Щриклер (Швейцария) постигна първа победа – също в три сета над Лука Нарди (Италия). Щриклер спечели с 4:1, 4:1, 4:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасните вещества в апартамента в "Люлин" първоначално били върнати обратно, разказа домоуправителката
Опасните вещества в апартамента в "Люлин" първоначално били върнати обратно, разказа домоуправителката
Народното събрание обсъжда избора на подуправител на НЗОК
Народното събрание обсъжда избора на подуправител на НЗОК