НОВИНИ

Асеновградското село Тополово ще се сдобие с многофункционална спортна зала

асеновградското село тополово сдобие многофункционална спортна зала
bnt avatar logo
от БНТ
15:55, 02.04.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Регионални

Основно училище "Отец Паисий" в асеновградското село Тополово ще се сдобие с физкултурен салон и многофункционална спортна зала. Своето съгласие за това даде Общински съвет - Асеновград по време на мартенското си редовно заседание.

По думите на директора на учебното заведение Атанаска Илкова това се очаква да се случи до края на календарната година в зависимост от развитието на моментната криза в България и света.

С изграждането на спортните обекти село Тополово може да получи шанса да бъде домакин на различни спортни първенства. На този етап децата и младежите тренират в двора на учебното заведение, когато времето е подходящо. А при неподходящи метеорологични условия, това се случва в сградата на бившата пожарна в Тополово, предоставена от община Асеновград.

Директорът на училището в Тополово Атанаска Илкова уточни, че сега тренировките се провеждат дистанционно, като преподавателят изпраща видеа, с които децата да поддържат ритъма си.

При посещението си преди няколко седмици в Асеновград премиерът на България Бойко Борисов обеща да съдейства за построяването на многофункционална спортна зала и физкултурен салон в двора на ОУ "Отец Паисий" в село Тополово. Идеята е залата да е разположена на площ около 1 000 квадратни метра и да съдържа волейболно, баскетболно и мини футболно игрища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС мобилизира 2.77 трилиона евро в борбата с коронавируса
ЕС мобилизира 2.77 трилиона евро в борбата с коронавируса
Опашки пред заложните къщи в София
Опашки пред заложните къщи в София