НОВИНИ

Астън Вила се спаси в дузпите и продължава към полуфиналите на Лигата на конференциите

Емилиано Мартинес смълча "Стад Пиер Мороа" и отново се превърна в герой след двете спасени дузпи.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
22:35, 18.04.2024
Чете се за: 03:57 мин.
Лига на конференциите
астън вила спаси дузпите продължава полуфиналите лигата конференциите
Слушай новината

Астън Вила продължава към полуфиналите на Лигата на конференциите, след като победи драматично Лил на "Стад Пиер Мороа" след изпълнение на дузпи. "Виланите" вкараха мача в продължения с гол в 87-ата минута, а след това направиха достатъчно да не загубят в добавените 30 минути и при дузпите. Герой за отборът от Бирмингам бе вратарят Емилиано Мартинес, който спаси две от петте изпълнения на домакините.

"Мастифите" съвсем очаквано започнаха по-настоятелно и поведоха в 15-ата минута, след като прострелното центриране на Габриел Гудмунсон намери Юсуф Язъджъ.

Лошите новини за отбора от Бирмингам продължиха в 28-ата минута, когато Николо Дзаниоло трябваше да напусне терена принудително поради контузия.

След като беше близо да удвои резултата в първото полувреме, капитанът на френския отбор Бенжамен Андре все пак стори това в 67-ата минута, засичайки центриране от ъглов удар на другия исландец в Лил Хакон Харалдсон.

Астън Вила вкара двубоя в продължения в 87-ата минута, когато вратарят на Лил Лука Шевалие изпусна топката при центриране, а тя се озова в Мати Кеш, който намери опразнената врата на домакините с изстрел извън наказателното поле.

Отборът от Бирмингам можеше да сложи точка на спора в средата на първото продължение, но вратарят на домакините Шевалие направи прекрасно двойно спасяване срещу резервата Лион Бейли и Дъглас Луиз.

При дузпите Емилиано Мартинес отново показа най-доброто от себе си, след като спаси първото изпълнение на Лил от Набил Бенталеб. Аржентинецът не за първи път подразни френските фенове и получи жълт картон за своите действия.

Лука Шевалие не остана по-назад, спасявайки четвъртата дузпа на Вила, изпълнена от Лион Бейли.

Героят обаче можеше да бъде само един и това бе Мартинес, който спаси последния изстрел от бялата точка на домакините, който беше на капитана Бенжамен Андре.

В полуфиналите на Лигата на конференциите "виланите" ще спорят с гръцкия Олимпиакос, който също елиминира драматично Фенербахче след изпълнение на дузпи в балканското дерби от четвъртфиналите на състезанието.

След днешната загуба пък Лил ще трябва да пренасочи вниманието си към Лига 1, където заема четвъртата позиция, на три точки от местата, осигуряващи класиране за Шампионската лига. Следващият двубой за "мастифите" е домакинство на Страсбург.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристалина Георгиева: Европа трябва да положи повече усилия за ускоряване на растежа
Кристалина Георгиева: Европа трябва да положи повече усилия за ускоряване на растежа
Частичен срив на един от мобилните оператори
Частичен срив на един от мобилните оператори