НОВИНИ

Астън Вила удари Нюкасъл и са намеси в битката за топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:00, 15.04.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
астън вила удари нюкасъл намеси битката топ
Слушай новината

Отборът на Астън Вила спечели с класическото 3:0 у дома срещу Нюкасъл Юнайтед в първия двубой от 31-ия кръг на английската Висша лига и по този начин бирмингамци се доближиха само на 6 точки от място в топ 4.

Футболистите на Унай Емери записаха своята пета поредна победа в първенство, с която събраха 50 точки на 6-о място в класирането и само на шест пункта зад 3-ия Нюкасъл, но "свраките" имат и мач по-малко. В допълнение Вила нямат загуба в последните си вече осем мача от шампионата, в които активът им е седем победи и едно равенство.

На своя "Вила Парк" домакините стартираха по мечтан начин и поведоха след само 11 минути игра, когато Джон МакГин центрира в наказателното поле към Оли Уоткинс, а той свали с глава за Джейкъб Рамзи, който с удар от движение матира Ник Поуп и даде преднина на своя тим.

Малко след час игра пък Откинс на свой ред беше точен за 2:0, но за негово съжаление видя как попадението му бива отменено заради засада след намеса на ВАР.

Скоро след това обаче англичанинът все пак успя да се запише сред голмайсторите след асистенция на Алекс Морено, а в 83-а минута отново Оли Уоткинс оформи крайното 3:0, възползвайки се този път от подаване на Джейкъб Рамзи.

С двете си попадения днес 27-годишният Уоткинс увеличи сметката си на 14 от началото на сезона във Висшата лига, а впечатлявощото е, че 11 от тези голове са дошли в последните малко повече от два месеца.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови протести обмислят жители на Каравелово заради бавното възстановяване на инфраструктурата
Нови протести обмислят жители на Каравелово заради бавното възстановяване на инфраструктурата
Магдалина Миневска остана 12-а в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Узбекистан
Магдалина Миневска остана 12-а в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Узбекистан