НОВИНИ

Байдън разреши на транссексуалните да служат в армията

байдън разреши транссексуалните служат армията
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:02, 25.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

Президентът Джо Байдън подписа в понеделник изпълнителна заповед за отмяна на забраната от времето на Тръмп транссексуални да служат в армията, съобщава Си Ен Ен.

Декретът "установява политиката, според която всички американци, които са квалифицирани да служат във въоръжените сили на САЩ, трябва да могат да служат", според Белия дом.

"Байдън вярва, че половата идентичност не трябва да бъде пречка за военната служба и че силата на Америка се крие в нейното многообразие", твърдят от Белия дом.

Указът отменя президентския меморандум на Тръмп от 2018 г. и също потвърждава отмяната на президентския меморандум от 25 август 2017 г.

Байдън ще се срещне с министъра на отбраната Лойд Остин, който беше утвърден в петък, заедно с началника на Генералния щаб.

Политиката, която ЛГБТ активистите приемаха като жестока и ирационална, беше обявена за първи път от Тръмп през юли 2017 г. чрез Туитър. Забраната специално блокира хората, които са диагностицирани със състояние, известно като полова дисфория, да служат в армията с ограничени изключения.

Той също така постановява, че хората без това уточнено състояние могат да служат, но само ако го правят в зависимост от пола, който им е бил определен при раждането.

Докато Тръмп твърди, че транссексуалните войски в армията ще доведат до "огромни медицински разходи и смущения“, проучване от 2016 г. на Rand Corp., поръчано от Министерството на отбраната, установява, че разрешението на транссексуални да служат в армията ще има "минимално въздействие“ при подготовката и разходите за здравеопазване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брокат и символи на Таро: "Диор" откри Седмицата на висшата мода в Париж
Брокат и символи на Таро: "Диор" откри Седмицата на висшата мода в Париж
Италианският премиер Джузепе Конте подава оставка
Италианският премиер Джузепе Конте подава оставка