НОВИНИ

Байерн и Реал предложиха зрелище с четири гола, но оставиха развръзката за реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:52, 30.04.2024
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
байерн реал предложиха зрелище четири гола оставиха развръзката реванша
Слушай новината

Байерн Мюнхен и Реал Мадрид не се победиха, завършвайки наравно 2:2 в първия дуел между двата тима от полуфиналите в Шампионската лига.

На стадион "Алианц Арена" в столицата на Бавария носителите на общо 20 трофея от най-престижния европейски клубен турнир изиграха атрактивен двубой, след който всеки от тях запазва шансовете си за място на големия финал в Лондон на 1 юни.

Реваншът между "лос бланкос" и "баварците" на "Естадио Сантяго Бернабеу" ще бъде точно след осем дни - на 8 май (сряда).

Мачът тази вечер стартира с натиск на домакините, които се нуждаеха от по-малко от минута, за да стигнат до първата голяма опасност, когато Лерой Сане получи възможност да стреля, но вратарят Андрий Лунин спаси.

Силната игра на Байерн продължи, като момчетата на Томас Тухел все така създаваха по-интересните ситуации и изглеждаха като отборът, който е по-близо до това да отбележи.

Противно на развоя на срещата дотук, в 24-ата минута Тони Кроос пусна отлично извеждащо подаване за Винисиус Жуниор, който се измъкна от съперниковата отбрана и преодоля Мануел Нойер, извждайки испанския клуб напред в резултата.

След този гол немският състав отново пое контрола върху събитията на терена, но до почивката не намери начин да застраши сериозно противниковия страж с изключение на един изстрел на Хари Кейн от пряк свободен удар.

В началото на второто полувреме футболистите на Байерн Мюнхен вдигнаха оборотите и това най-накрая даде резултат в 53-ата минута, когато Сане получи топката на десния фланг, влезе навътре и с мощно изпълнение в близкия ъгъл матира Лунин за 1:1.

Броени секунди след подновяването на играта пък Лукас Васкес препъна Джамал Мусиала в наказателното поле и главният съдия Клеман Тюрпен отсъди дузпа в полза на "баварците". С отговорността да стреля от бялата точка се нагърби Хари Кейн и той не сбърка, носейки пълен обрат за своя тим в рамките на само няколко минути.

Любопитното е, че след това попадение отборът от Мюнхен продължи да доминира и на няколко пъти бе много близо до това да увеличи своята преднина, но все пак Реал Мадрид оцеля.

Постепенно "Кралския клуб" също погледна по-смело в предници позиции в търсене на изравнителния гол, за да се стигне до 82-ата минута, когато Ким Мин-Джае задържа в наказателното поле Родриго и така арбитърът отсъди 11-метров наказателен удар в полза на гостите. Зад топката застана Винисиус Жуниор и реализира второто си попадение в двубоя, оформяйки и крайното 2:2.

В утрешния ден отново в Германия предстои да се изиграе и първия мач от другия полуфинален сблъсък в Шампионската лига, който противопоставя един срещу друг Борусия Дортмунд и ПСЖ на "Сигнал Идуна Парк".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона надви Олимпиакос след продължение и докосва Финалната четворка в Евролигата
Барселона надви Олимпиакос след продължение и докосва Финалната четворка в Евролигата
ФИБА спря правата на бившата баскетболна националка Теодора Динева
ФИБА спря правата на бившата баскетболна националка Теодора Динева