НОВИНИ

България и Северна Македония обмениха добри практики в областта на младежката политика

българия северна македония обмениха добри практики областта младежката политика
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
18:09, 20.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова, директорът на дирекция “Младежки политики” Милена Андреева, експерти от Министерството на младежта и спорта, български общини и сдружения взеха участие в двустранен форум с представители на Северна Македония с цел обмяна на добри практики в политиката, насочена към младите хора. Домакин на срещата в гр. Струмица беше Агенцията за младежта и спорта на западните ни съседи.

Разговорите бяха насочени към представителите на национални и местни институции, структури и организации, работещи за младите хора в двете държави. Бяха представени методите на работа с младежите и регламентиращите документи в сектора.

По време на срещата беше установено, че България и Северна Македония имат много допирни точки и сходни методи за подпомагане развитието на младите хора. Обменена беше и полезна информация по различни идеи за партньорство между участващите организации за съвместни проекти и дейности.

От българска страна във форума взеха участие представители на общините Благоевград, Петрич, Сандански, Перник, Кюстендил и Бобов дол, сдруженията “Алтернативи интернешенъл” и “Български младежки форум”, както и експерти от Националното сдружение на общините в Република България. От страна на домакините се включиха общините Струмица, Ново село, Дойран, Валандово, Богданци, Гевгелия, Василево, Босилово, Радовиш и Щип.

Срещата беше организирана във връзка с изпълнение на Меморандума за разбирателство в областта на младежта и спорта, който беше подписан на 22 март 2022 г. от министъра на младежта и спорта на България Радостин Василев и директора на Агенцията за младежта и спорта на Северна Македония Наумче Мойсовски. Мойсовски се включи във форума като пожела ползотворна работа на всички участници.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 задържани за пране на пари и контрабанда в Сливен, получавали пари и като социално слаби
16 задържани за пране на пари и контрабанда в Сливен, получавали пари и като социално слаби
34 000 лв. струват решетките на парадния вход на Народното събрание (ОБЗОР)
34 000 лв. струват решетките на парадния вход на Народното събрание (ОБЗОР)