НОВИНИ

България приема Унгария при дебюта на Илиан Илиев и при закрити врата

Двубоят на стадион "Васил Левски" е от 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ! Студийната програма започва 30 минути по-рано.

българия приема унгария дебюта илиан илиев закрити врата
bnt avatar logo
от БНТ
11:26, 16.11.2023 (обновена)
Чете се за: 03:37 мин.
Български футбол
Слушай новината

България приема Унгария в евроквалификационна среща от Група "G". Двубоят на стадион "Васил Левски" започва в 19:00 часа и ще се проведе при закрити врата.

Преди мача се говореше за всичко друго, но не и за очакванията от него, тъй като основния акцент беше върху решенията на Българския футболен съюз за местоположението на двубоя. В крайна сметка срещата остана в София и ще се играе на Националния стадион. Притесненията от протести са причина мачът да бъде пред празни трибуни.

Иначе квалификацията ще бъде дебют за селекционера Илиан Илиев, който поема България в период на сериозна криза. Националите нямат нито една победа през 2023 г., а в момента са в серия от 4 поредни загуби, включително у дома от Литва с 0:2 през октомври.

"Навядам се при него да приличаме повече на отбор, да придобием по-добър нов облик, да покажем характер и да поемем отговорност", заяви Лясков пред БНТ.

"Отборът трябва да добие повече самочувствие, което му липсваше в предишните мачове. За два-три дни е трудно. Имаме добри, талантливи играчи, но трябва да имаме увереност. Когато нямаш увереност, показваш трудно уменията си", коментира от своя страна и новият наставник на "лъвовете".

Унгария пристига в София с цел победа, която ще им осигури крайната първа позиция пред Сърбия. "Маджарите" единствени са непобедени в тази група, но не успяха да спечелят в две от трите си гостувания до този момент.

Второто от тях бе в Литва при зрелищен резултат 2:2 в последния квалификационен мач игран на 17 октомври. Така единствената победа за Унгария като гост бе в Белград, но в мач, в който не бе по-добрият отбор на терена.

"Треньорът не спира да ни повтаря, че отиваме на европейското първенство. Очакванията са много високи към нас. Знаем, че България има нов треньор. Това ще бъде един различен отбор с нова философия, ще ги анализираме и ще бъдем готови за победа", заяви за БНТ играчът Милош Керкеш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 600 фехтовачи ще се борят за „Сабята на Етрополски“ в София
Над 600 фехтовачи ще се борят за „Сабята на Етрополски“ в София
Николай Къртев ще доиграе сезона в Турция
Николай Къртев ще доиграе сезона в Турция